7189

Kiitos ekopaastoon osallistuneille!

Suomen evankelisluterilaisen kirkon, Suomen ympäristökeskuksen ja Suomen Ekumeenisen Neuvoston yhteinen Ekopaasto-kampanja päättyi sunnuntaina 8.4.2012. Kiitos teille lähes 7 000 osallistujalle, jotka tulitte mukaan etsimään keinoja perinteisen paastonajan hiljentymisen ja ympäristönsuojeluun liittyvien arjen tekojen yhdistämiseksi. Sivuston aineistoa voi käyttää paaston jälkeenkin. Myös Ekopaasto-facebooksivulla ja blogissa voi käydä tutustumassa paastoajien kokemuksiin. Sivustoja ei kuitenkaan enää päivitetä. Aurinkoista loppuvuotta kaikille!

Arjen kilvoittelija

Helsingin piispan Irja Askolan mielestä solidaarisuus voi edellyttää, että suostuu luopumaan myös sellaisesta, mistä on vaikea luopua. "Huonoista rutiineista on joskus vaikea oppia pois. Mutta kyllä kilvoittelu ja ponnistelu tekee ihmiselle välillä ihan hyvää."

Lue lisää >

Paastovinkki: Tuunaa tähteistä

Tähteistä voi pienellä vaivalla loihtia herkkuja: kirjoita Googleen "tähteet" ja ylläty! Suomalaiset heittävät syömäkelpoista ruokaa roskiin 20-30 kiloa vuodessa. Jos elintarvike on päässyt pilaantumaan, lajittele se biojätteisiin.

Lue lisää >